dinsdag 2 december 2014

IX Dagboek December 2014Dinsdag 02 december 2014


"Geachte heren,
Excuus voor misverstand met het bellen. Ik denk dat Twente ook geen optie is, zij hebben geen eigen lab en moeten dus via Zwolle als lab eveneens toestemming halen. Als zij JA zeggen: meteen doen en dan vooral alles daar doen!
Succes!
Kort van stof want verstuurd vanaf mijn iPad"

Dit was het antwoord wij gisteren ontvingen van de arts die de behandeling graag wil doen maar afhankelijk is van het ziekenhuis waar hij mee samenwerkt.
Goh....we hadden zo gehoopt dat als de kliniek in Twente het wel zou doen, wij alsnog bij hem terecht konden......niets is minder waar!
Natuurlijk hebben we hem hierna laten weten dat mocht het oordeel van het College de 18e positief uitvallen, wij alsnog ons melden bij het ziekenhuis waar hij van afhankelijk is en wellicht gaan zij ons dan de gevraagde behandeling wel geven, omdat zij zich niet aan discriminatie schuldig willen maken.
Wij hadden Twente genoemd, omdat wij daar een redelijk nieuwe kliniek vonden die sterkt twijfelde ons de behandeling te geven........nu toch ook nog maar es met Zwolle contact opnemen.......
Woensdag 03 december 2014
Michel zal zo wel thuiskomen.....heeft een avonddienst.
Een echte t.v.-kijker ben ik niet, maar tijdens wat zappen, begon net het programma Met Open Armen.
Een programma dat gaat over mensen met een kinderwens en middels adoptie die wens in vervulling laten gaan.
Ik had eerder al es een aflevering gezien.
Het betrof in deze aflevering twee mannen, Erik-Jan en Sebastiaan, en hun dochtertje die zij eerder hadden geadopteerd vanuit Amerika.
Nou.....het werd voor mij echt een tranentrekker hoor!!
Hoe zij in een treinvaart door de procedure gingen, hoe de ouders van de mannen reageerden, hoe zij zelf in het hele verhaal stonden, de vrienden om hen heen.....gewoon super!
Dit is het kijken waard:   Met Open Armen - Erik-Jan en Sebastiaan adopteren een jongetje/
En ja......ja, dan komt tóch weer dat kleine stukje jaloezie om de hoek kijken  :-)

Dinsdag 09 december 2014:
"Nou....dat is toevallig! Ik heb vanmorgen nog jullie blog zitten lezen.....ik wil graag op de hoogte blijven. Ik doe het heus hoor......en oh.....hoe vind je m'n outfitje vandaag?"
Het is zo'n schitterend mens.....en zo lief dat ze ons blijft volgen en geïnteresseerd is en dat ook laat weten!
Op het werk had ik een klusje toen ik bij haar op de kamer kwam.

Er waren nog twee collega's bij.....misschien hadden we, als we alleen waren geweest, nog wel even door gebabbeld.......dat komt wel.
Maar zulke opmerkingen, gewoon even het laten weten dat er met ons meegeleefd wordt: super!

Vanmiddag had ik Zaaldienst....dinsdagmiddag dus het wekelijks vragenuurtje.
Vraag twee kwam vandaag van Mevrouw Arib van de PvdA.
Gelijk even m'n collega's die ook in de Zaal stonden gemeld dat ik bij deze vraag ook daadwerkelijk in de Zaal wilde blijven staan, om zo alles goed mee te kunnen krijgen.
Ik was natuurlijk wel in de Zaal om te werken.....je ziet me dus ook nog es een paar keer voorbij lopen :-)

Op facebook zo geplaatst:
2014Z22589
Mondelinge vragen d.d. 9 december 2014 - K. Arib, Tweede KamerlidHet lid Arib (PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie, bij afwezigheid van de staatssecretaris, over draagmoederschap (Brandpunt, 7 december 2014)
Op 16 minuut 45 start de vraag van Mw. Arib.
http://www.npo.nl/nos-het-vragenuur…/09-12-2014/POW_00917901

Vandaag tijdens het vragenuurtje stelde Mw. Arib mondelinge vragen over draagmoederschap, naar aanleiding van het t.v. programma Brandpunt.
Deze vragen gingen voornamelijk over illegaal draagmoederschap vanuit het buitenland.
Mw. Arib noemden o.a. dat vrouwen in het buitenland soms behandeld worden als broedmachines......
Verschrikkelijk natuurlijk....moet zeker niet kunnen!
Lichtelijke hoop had ik wel dat de er doorgevraagd zou worden naar legaal draagmoederschap.... in Nederland......maar nee, dat bleef uit.
Even werd de VU-mc nog wel genoemd.
Het wachten blijft op de Staatscommissie, die gaan één en ander herijken als het gaat om familierecht.
Zij vroeg ook om een onderzoek naar illegaal draagmoederschap.
Een antwoord had de strekking: iets wat illegaal is, hoeft niet onderzocht te worden.
Als het belang van het kind maar voorop blijft staan.....handel moet dus zeker uitgesloten worden!
Zelf was zij wat geïrriteerd omdat de minister niet gelijk een degelijk antwoord gaf......laten wij nu al ruim een jaar op antwoorden van Mw. Arib zitten te wachten!
Wellicht is het balletje dusdanig aan het rollen dat die antwoorden toch nog komen.....
Er komt binnenkort weer een debat Emancipatiebeleid......ook in dit debat zal dit hele gebeuren worden meegenomen en wellicht ook over hoe het hier in Nederland geregeld is, als het aankomt op draagmoederschap.
Maandag 15 december 2014


".....trouwens: dit heb ik er van gemaakt: Dit zijn Michel en Eijse. Ze hebben een enorme kinderwens. Met grote moeite hebben ze een vriendin gevonden die wel voor hun zwanger wil zijn. Ze mochten niet publiekelijk vertellen dat ze een draagmoeder zochten, ze hebben dan ook enorm geluk gehad.Deze vriendin kan alleen het idee niet verdragen een kindje van eigen biologisch materiaal te dragen, en dat dan af te staan. Gelukkig vinden ze een donor: “Ik gooi toch elke maand weer een eitje weg, dus jullie mogen er best een paar van mij hebben” zei ze. Het blijkt dat geen enkele fertiliteitskliniek ze wil helpen.
Alle klinieken beroepen zich op richtlijn 18 van de NVOG, die overigens volgens haar eigen standaarden verlopen is. Deze bepaalt dat de wensouders eigen “gameten” (dat is een eicel en een zaadcel) mee moeten nemen. En dat kan een mannenstel per definitie niet. Daarmee is de regel volgens ons discriminatoir.
Het alternatief voor de heren is om de behandelingen in het buitenland uit te laten voeren.
De mannen vragen zich af of de medische, ethische en wettelijke regels niet moeten faciliteren dat vier consenting adults, die goed weten wat ze doen en wat de risico’s daarvan zijn, niet gewoon in Nederland geholpen moeten kunnen worden? Desnoods tegen eigen betaling als het problematisch is dat via een ziektekostenverzekering te laten lopen? "

Dit is wat de voorzitter van Meer Dan Gewenst ons liet weten via Facebook.
Hij was, afgelopen vrijdag, met nog een paar bestuursleden van de Stichting bij de Staatscommissie geweest, bij een soort hoorzitting, en heeft o.a. ons verhaal daar op tafel gelegd.
Ook dat van nog 3 andere gezinnen.
Zij spraken daar dus o.a. over draagmoederschap maar ook over meer-oudergezinnen et cetera.
Heel mooi en goed initiatief natuurlijk......deze commissie is aan het bekijken hoe de wet van familierecht herijkt kan worden en zal in 2016 met een voorstel komen.

Nou.....ons verhaal wordt in elk geval behoorlijk gedeeld, waar we alleen maar blij mee zijn!

Geen opmerkingen: